Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, considera que les pretensions del govern de Rajoy d’allargar la legislatura fins a gener de 2016 “són un autèntic despropòsit, un insult a la ciutadania i a totes les persones que han perjudicat en els últims anys de govern del PP i als quals amenaça amb perllongar aqueixa agonia fins a gener de 2016”.

Per al parlamentari de Compromís, “Rajoy viu en una realitat paral·lela molt allunyada del que passa en el carrer. Per molts assessors que tinga, no entén que la gent el que vol és que se’n vaja ja, que deixe de perjudicar a les persones amb les seues polítiques retalladores i antisocials. Els ciutadans no volen que s’allargue el mandat de Rajoy més dels democràticament necessari, encara que la llei ho permeta, perquè el que no ha volgut o no ha sabut fer bé en aquests anys no ho farà en tres mesos ni amb la intercessió de tot el santoral al que recorre el consell de ministres”.

Baldoví, que està avui tot el dia pel País Valencià fent campanya per a Primavera Europea, la coalició en la qual participa Compromís, ha assegurat que Rajoy “no pot allargar més el seu mandat perquè no li servirà per res. No ha sabut resoldre els problemes que va dir que resoldria, amb ell han pujat brutalment els impostos, ha augmentat l’atur i s’ha retallat salvatgement l’estat del benestar, mentre que s’han rescatat als bancs i als rics amb els diners públics. Polítics que actuen així no poden tenir responsabilitats de govern ni un mes més”, segons Baldoví.

SOBRECOSTOS
El diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista també ha fet esment als sobrecostos detectats en el Ministeri de Foment en els últims anys i que els càlculs els situen en 10.000 milions d’euros.

Segons Baldoví, “amb les informacions que hem conegut avui, té més sentit que mai la comissió de recerca que hem demanat en el Congrés dels Diputats, perquè hi ha certes formes d’actuar per part de l’administració i d’algunes empreses que no es poden tolerar, ja que eixos 10.000 milions d’euros que s’han pagat de més en obres són els que el govern de Rajoy ha retallat al benestar de les persones. Cal triar entre saqueig, entre corrupció, entre sobrecostos o entre persones, i nosaltres ho tenim molt clar”.

En aquest sentit, Baldoví ha anunciat que des de la coalició en la qual participa Compromís per a les eleccions al Parlament Europeu, Primavera Europea, “es treballarà perquè la Comissió Europea i els organismes oficials de la Unió vigilen i penalitzen aquestes formes d’actuar que tant dany estan fent a la societat”.