Bota al contingut principal

El diputat en la Cambra baixa de Compromís, Joan Baldoví, ha demanat al Govern que diga, de forma clara, si els ciutadans van a haver de carregar amb els 1.700 milions que l’empresa responsable del projecte d’emmagatzematge de gas Castor reclama si la instal·lació és clausurada.

Baldoví va fer aquestes declaracions a Servimedia en ser preguntat per l’informe de l’Institut Geogràfic Nacional que afirma que hi ha relació directa entre els més de 400 terratrèmols que va haver-hi al setembre de 2013 en el litoral nord de Castelló i el projecte Castor.

“Reclame que des del Govern se’ns diga, des d’ara, ja i de forma ben clara, si al final hem de ser els ciutadans els que al final carreguem amb un negoci privat que ha fallat”, ha dit.

Baldoví tem que “al final siguen els ciutadans els qui de nou hagen de rescatar grans empresaris d’aquest país que, pel que sembla, fan negocis per a no perdre mai”.

Baldoví es referia així a la retribució d’1.273 milions que l’empresa gestora del magatzem, Escal UGS, té reconeguda per desenvolupar aquesta activitat, quantitat a la qual se sumen 186 milions per la injecció de gas matalàs i fins a 234 milions pels costos financers afrontats fins que va començar a funcionar temporalment. En total: 1.693 milions.

Així mateix, ha assenyalat que la seua formació tornarà a demanar la paralització automàtica d’aquesta planta i el seu tancament. “Entenem que primer està la integritat de les persones”, ha argumentat.