Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, considera que les paraules de la ministra de Foment, quantificant en 8.000 milions els sobrecostos de les cobres públiques dutes a terme en l’etapa de Govern socialista confirmen la necessitat de crear una comissió parlamentària de recerca per a aclarir aquests excessos i depurar responsabilitats.

Arran de les recerques de la Fiscalia Anticorrupció i del Tribunal de Comptes entorn dels sobrecostes en la construcció de la línia d’Alta Velocitat (AVE) a Barcelona, Compromís va registrar una petició en el Congrés per a crear una comissió de recerca.

Mentre s’està a l’espera de debatre aqueixa sol·licitud en el Congrés, la ministra de Foment acaba de revelar que els sobrecostes en obra pública corresponents a l’etapa en què José Luis Rodríguez Zapatero governava Espanya van aconseguir “quasi 8.000 milions d’euros”, al mateix temps que ha assegurat que sota el seu mandat “el balanç està a zero”.

Per a Baldoví, ara la comissió de recerca “té més sentit que mai”. “Hi ha certes formes d’actuar per part de l’administració i d’algunes empreses que no es poden tolerar, ja que aqueixos milions d’euros que s’han pagat de més en obres són els que el govern de Rajoy ha retallat al benestar de les persones -sosté-. Cal triar entre saqueig, entre corrupció, entre sobrecostos o entre persones, i nosaltres ho tenim molt clar”.

De fet, Compromís té intenció que la coalició Primavera Europea que encapçala per a les eleccions europees del pròxim 25 de maig redoble esforços davant la Comissió i els organismes oficials de la UE perquè “vigilen i penalitzen aquestes formes d’actuar que tant dany estan fent a la societat”.