Bota al contingut principal

El diputat de Compromís i portaveu adjunt de la coalició en les Corts Valencianes, Juan Ponce, ha titllat d’esperpèntic el pols entre Castellano i Bonig sobre la presència d’agents mediambientals als helicòpters d’extinció d’incendis.

La mesura preventiva anunciada per Governació pretenia que los agents mediambientals col·laboraren en el compliment del protocol de prevenció de cremes abord d’helicòpters. No obstant això, la conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, malgrat no tenir competències en extinció i prevenció d’incendis ha contradit els anuncis de la conselleria de Castellano, cosa que demostra “la incompetència del govern de Fabra per a desenvolupar les seues funcions, la descoordinació entre conselleries i el procés de descomposició del PP on la lluita d’egos posa en perill la seguretat ciutadana”, ha manifestat el diputat de Compromís.

Juan Ponce ha denunciat que “la falta de mitjans en prevenció ja l’estem pagant amb els incendis que hi ha hagut en els últims mesos que, entre altres coses, es deuen a les retallades. I les dades ho confirmen perquè malgrat que s’ha augmentat el nombre de brigadistes de reforç, el nombre és la meitat del de la dècada passada”.

Ponce assegura també que Castellano va donar dades parcialment falses en la compareixença pública de la setmana passada, com el nombre dels punts de vigilància i el de brigades de reforç.