Bota al contingut principal

Les Corts Valencianes han reprès aquest dijous la sessió suspesa la passada setmana per la negativa de la diputada de Compromís, Mònica Oltra, a abandonar l’hemicicle després d’haver estat expulsada.

En compareixença davant els mitjans, Mònica Oltra, ha dit aquest dijous que l’objectiu polític de Compromís és demostrar “qui es troba a dintre i qui a fora de la democràcia”. Oltra ha justificat la seua negativa a ser expulsada com un “plantament en rebel·lia democràtica i en defensa dels valors democràtics”.

“Estic convençuda que el PP no prendrà cap sanció perquè saben que no tenen raó i perquè saben que estan fora de la llei”, ha dit. La diputada ha explicat que el seu grup ha ofert el president de la cambra, Juan Cotino, reprendre la sessió suspesa i que en un ambient “audible” es repetís el segon advertiment que Oltra assegura que no va escoltar.

“No s’ha volgut fer perquè no importa el parlamentarisme sinó desfer-se dels elements incòmodes i Compromís és un element incòmode”, ha dit.

Mònica Oltra ha mostrat el seu convenciment que, després de la seua expulsió, es millorarà la situació de tota l’oposició i que “això mereixia la pena evidenciar-ho dijous passat”.

“Si no hi ha sanció, hem aconseguit una fita important, aturar els peus l’abús de poder a aquells que han confós majoria absoluta amb poder absolut”, ha remarcat Oltra, que ha acusat Cotino de no saber dirigir el parlament des de l’equanimitat i d’actuar “com si fos de la bancada popular”.

Oltra ha dit que negant-se a abandonar el ple no havia incomplert cap precepte democràtic i ha remarcat que quedant-s’hi asseguda va ser “una defensa dels valors constitucionals i democràtics”.