Bota al contingut principal

El cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), considera que amb el debat electoral d’anit, “TVE ha oferit la imatge de la política més detestable, la que menysprea la gran majoria de la ciutadania. El debat d’ahir, que vaig tenir el plaer de no seguir perquè estava de campanya, conversant amb ciutadans i ciutadanes, deixa el regust que eixe bipartidisme que tant es defensa des de l’estat, estiga qui estiga en el poder, i des dels seus mitjans, representen l’ocàs d’un model fracassat, que s’ha servit de la democràcia per a viure bé però que no ha sabut solucionar els problemes reals de la societat”.

Segons Sebastià, “TVE ha fet un debat en blanc i negre. D’1 i 2. De Cánovas i Sagasta, de Liberals i Moderats, de lleva’t tu per a posar-me jo i de el “y tú más“. El regust del debat que deixa al ciutadania del carrer és que l’un i l’altre se’n van a Brussel·les durant cinc anys, deixaran de ser notícia i deixaran tanta pau com la que porten”.

Per al candidat de Primavera Europea, “al remat, coincideixen els uns i els altres en el 70% de les votacions que es produeixen en el parlament europeu, coincideixen si han de reformar de manera exprés una constitució per a callar i acontentar als mercats i coincideixen a l’hora de rescatar bancs i de genuflexionar-se davant dels seus dirigents”.

El candidat per Compromís considera que tant PP com PSOE, “acabaran pactant, perquè els interessa a un i a uns altres i quan s’escolten els ressons de la Grosse Koalition és perquè alguna cosa n’hi ha, alguna cosa es rumoreja, alguna cosa es cou. Es necessiten els uns i els altres per a seguir manant en diferents administracions i, encara que tots els dies els mitjans de comunicació ens sorprenguen amb algun nou cas de corrupció, de prevaricació o de malversació d’uns o d’uns altres, ells intentaran vendre’ns que són els salvadors de la nostra societat i d’Europa. Per tots aquests motius, cal desallotjar el bipartidisme del poder de totes les institucions, ja no enganyen ningú, són el mateix i quan toquen poder acaben fent el mateix”.

Per tots aquests motius, Jordi Sebastià ha fet una crida a la ciutadania “davant de la manipulació antidemocràtica i totalment intencionada de TVE d’oferir un debat a dues bandes, bipartidista i en blanc i negre, nosaltres insistim que existeixen més colors, entre ells el verd de l’esperança i també el de la primavera, i per açò nosaltres animem a la ciutadania a rebel·lar-se democràticament i diumenge vinent, 25 de maig, anar a votar Primavera Europea, anar a votar a Compromís, Equo, Chunta Aragonesista, Partido Castellano, Democràcia Participativa, Por un Mundo + Justo, Coalición Caballas, Socialistas Independientes de Extremadura, Socialistas por Tenerife, Demos+ i la resta de formacions que s’han unit perquè la seua veu se senta a Europa i per representar les persones que menystenen aquells que només volen poder”.