Bota al contingut principal

Baldoví exigeix el cessament immediat de la delegada del govern perquè “la seua incompetència i parcialitat força a que la despatxe, no que se’n vaja perquè vol”.

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat este matí dos compareixences del Ministre de l’Interior per aclarir, per una banda, les agressions d’un grup de feixistes a uns menors d’edat que assistien a la Trobada d’escoles en Valencià de la Safor, celebrada dissabte passat a Benirredrà i, per l’altra banda, les detencions que ha fet la policia d’un jove de Bellreguard que es va encarar als manifestants violents.

Segons Baldoví, “han passat tres dies i dels agressors als menors d’edat no sabem res, però sí que sabem que la policia ha tingut temps d’investigar el que diu un jove de Bellreguard en la xarxa per a que estiga detingut dos dies ja. En compte de perseguir als agressors, la policia ha perseguit a un dels que s’encararen amb els manifestants violents i han tingut temps per seguir els seus comentaris en la xarxa”.

“Des de Compromís rebutgem qualsevol incitació a la violència vinga d’on vinga, però, al mateix temps, no podem compartir la cacera de bruixes a internet promoguda des del ministeri, que no se centra en perseguir i detenir als agressors dels menors. Sembla que algú entén la realitat just al contrari de com són les coses, i això és molt greu per a l’estat de dret i per a la democràcia”.

Per eixe motiu, el diputat de Compromís ha reclamat “el cessament immediat de la delegada del govern. No anem a demanar que dimitisca, perquè això és el que pensa fer ella en breu. Una persona que ha emparat als violents, que ha donat total impunitat a l’extrema dreta valenciana i que persegueix als agredits i no als agressors no pot eixir-se’n per la porta gran, sinó que ha de ser cessada perquè així ho força la seua incompetència i parcialitat”.