Bota al contingut principal

El diputat provincial de Compromís, Emili Altur, ha presentat una moció en el Ple de la Diputació que insta a la Secretària d’Estat de la Seguretat Social, a la Direcció general de l’Ordenació del Territori de la Seguretat Social i a la FEMP, que proposen al Congrés dels Diputats la modificació legislativa en matèria de Seguretat Social per avançar l’edat de jubilació dels membres dels cossos de la Policia Local i autonòmica.

“Es fa necessària una modificació legislativa que reconega la naturalesa especialment penosa, tòxica, perillosa i insalubre d’una professió amb elevats índexs de morbiditat o mortalitat”, ha afirmat Altur.

De fet, aquests coeficients reductors tenen com a antecedents una modificació en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2010 que tenien com a finalitat reduir l’edat de jubilació de la Ertzaina i que ara Compromís, des de la Diputació de València ha demanat. Altur ha recordat “que existeixen estudis fets per diferents organismes que avalen la perillositat de la professió a determinades edats fins al punt que algunes activitats d’índole física no poden dur-se a terme per una qüestió purament biològica”.

D’altra banda, la sol·licitud presentada per Altur, i ara aprovada, porta aparellada la creació d’un catàleg de malalties professionals amb l’objectiu de protegir la salut i posar fi a la injustícia d’una edat de jubilació que no tenen en compte les característiques pròpies del sector.