Bota al contingut principal

El diputat provincial de Compromís, Emili Altur, ha lamentat que la moció presentada per la coalició que pretenia tornar l’IVA al 8% al sector la imatge personal després que el ministre Montoro el pugés al 21% haja estat rebutjada. Per Altur, “s’ha comès un error de càlcul en el plantejament fiscal, ja que, paradoxalment, les arques públiques han ingressat menys diners en concepte d’IVA”.

D’altra banda, al mal càlcul del ministeri cal afegir els efectes col·laterals d’una “mesura abusiva” -en paraules de Altur- “que ha suposat el tancament de més de 400 gabinets d’estètica i perruqueries i 2.500 acomiadaments només al País Valencià. però si tenim en compte la totalitat de l’estat espanyol, la xifra augmenta fins a 8.000 centres tancats i la pèrdua de 20.000 llocs de treball”.

A més, Altur ha denunciat una altra de les conseqüències de l’afany recaptador del Ministeri d’Hisenda, ja que “la mesura ha propiciat el renaixement de locals clandestins de perruqueria o d’estètica que evadeixen qualsevol requisit legal o tributari i aboquen als autònoms a la misèria laboral”.

Per això, Compromís ha anunciat que continuarà presentant iniciatives per pal·liar els càstigs als quals l’administració sotmet a un sector en el qual un 86% dels ocupats són dones i que les estimacions a curt termini determinen l’extinció 5.600 locals en tot l’estat.