Bota al contingut principal

El candidat número set de Primavera Europea, Miguel Ángel Vázquez (Per Un Món Més Just), ha explicat hui que “proposem una carta fonamental dels drets socials que siga exigible jurídicament, doncs en l’actualitat ja existeix una carta europea dels drets socials, però que en la realitat és paper mullat, ja que aquests drets no poden exigir-se en cap jutjat”.

Vázquez ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui a Elx, al costat de la diputada de Compromís i portaveu local, Mireia Mollà, i Antonio García, que també forma part de la candidatura de Primavera Europea.

Miguel Ángel Vázquez ha continuat dient que “el que proposem amb aquesta carta és que una persona que, per exemple, haja esgotat tots els recursos per a tenir accés a un habitatge i seguisca sense disposar d’ell, puga reclamar aquest dret bàsic en un jutjat, sobretot en casos com este en el qual existeixen milers de persona sense habitatge mentre s’acumulen milers de cases buides”.

Així mateix, el candidat número set de Primavera Europea, que ha recordat que en la coalició hi ha més d’1.000 càrrecs electes i cap imputat, ha afegit que “creiem que les coses canviaran quan en comptes de partits en el poder, parlem de partits en el servei i açò és el que nosaltres volem ser, una eines al servei dels ciutadans i ciutadanes”.

“Volem animar a la gent a votar aquest 25 de maig, doncs sabem que el diagnòstic ja està fet, que la cosa està molt mal, però mereix la pena no detenir-se en açò, sinó en les alternatives, ja que no hi ha major denúncia que comunicar l’esperança demostrant que sí es pot i que hi ha alternatives per a transformar la societat”, ha afegit Miguel Ángel Vázquez.

Així mateix, Mireia Mollà ha registrat una moció en l’Ajuntament en la qual es demanen mesures per a lluitar en contra de l’exclusió social. En concret, ha afirmat que “volem denunciar aquests casos terribles que es produeixen diàriament, com el fet que un de cada cinc persones que acudeixen al banc d’aliments siguen menors d’edat, una situació a la qual les administracions públiques, que són les que han de vetlar per la ciutadania, no està donant resposta”.

“Per tant, en esta moció concreta demanem a l’Ajuntament que inste al Govern valencià a dur a terme mesures, com el desenvolupament de la renda bàsica ciutadana, aprovada a les Corts, però que disposa d’una dotació irrisòria i per a la qual s’exigeixen uns requisits molt estrictes”, ha indicat la portaveu de Compromís.

Mireia Mollà ha destacat també que “esperem que esta proposta que fem sobrepasse els límits del partidisme i no siga rebutjada, com ocorre habitualment, perquè prové de Compromís, ja que parlem que a Elx hi ha gent que no pot alimentar als seus fills, que està sent desnonada sense escrúpols i que és víctima de les retallades dels diferents governs”.

“Sabem que moltes d’aquestes mesures no són competència de l’Ajuntament, però l’alcaldessa, Mercedes Alonso, té en la seua mà posar el seu gra d’arena i exigir aquestes mesures a la resta d’administracions”, ha conclòs la portaveu de Compromís per Elx.