Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Oltra, ha assenyalat que la proposta de la Mesa de Les Corts, aprovada amb els vots del PP, de suspendre-la temporalment de la seua condició de diputada durant un mes és un despropòsit jurídic i un atemptat a la democràcia.

Segons ha afirmat Oltra “no hi ha precedents a Espanya de què els diputats de la majoria voten que a un diputat d’un altre grup se li lleve la condició de diputat, ja que no és el mateix suspendre l’exercici de les funcions de diputada que la condició de diputada, això és anticonstitucional”.

Per a la diputada de Compromís esta proposta de sanció “mostra la mesquinesa d’un partit que ha convertit les institucions en el seu propi cortijo, que abusa del poder i que per descomptat està en contra de la democràcia i de la legalitat”.

Oltra ha anunciat que presentarà al·legacions a la proposta de sanció posant de manifest la gravetat de la inconstitucionalitat d’una proposta que està en contra dels drets dels ciutadans a participar en assumptes públics.

Així mateix, ha anunciat que si finalment s’aprova esta sanció, Compromís anirà al Tribunal Constitucional no només amb un recurs d’empara, sinó qüestionant la constitucionalitat del Reglament, demanant mesures cautelars perquè este atemptat democràtic no es produïsca.

Oltra ha afegit que “des de Compromís continuarem treballant com sempre i anem a fer de la necessitat virtut, aprofitarem esta oportunitat per a carregar-nos el Reglament de Les Corts ,que està fora de tot joc democràtic”.

“En estes Corts no em va posar el senyor Cotino, em van posar els ciutadans i ciutadanes, i esta condició no me la pot llevar el PP amb una votació. Ací hi ha un poble que s’ha alçat en urnes i esta és la reacció de l’abús de poder, de la venjança política, perquè hem destapat les seues vergonyes, hem denunciat la corrupció i el mal govern”.

“Si volen callar la veu d’aquells que l’hem alçat en contra de la injustícia, la corrupció i la indecència, es trobaran amb ciutadans que seguirem lluitant per què este siga un país decent”, ha conclòs Oltra.