Bota al contingut principal

Compromís ha tornat a defensa el cessament de l’activitat de Castor a la sessió plenària del Congrés dels Diputats de hui. El portaveu de la formació a la cambra baixa, Joan Baldoví, ha assegurat que les dades “parlen per elles mateixa: Quan injecten gas, la terra tremola i quan no, deixen de registrar-se eixos sismes, per tant, cal que deixen de jugar amb la seguretat de les persones”.

Per altra banda, Baldoví també ha preguntat per les indemnitzacions, pel lucre cessant i qui serà el pagador en cas de paralitzar-se definitivament, si l’estat pagarà 1.300 milions d’euros.

El diputat de Compromís també ha aprofitat la seua intervenció per a carregar contra el PP valencià, per no haver demanat informes sísmics del projecte com si que va fer la Generalitat de Catalunya i ha preguntat al govern si pensa fer públic l’informe de l’Institut Geològic i Miner que relaciona directament els terratrèmols amb les injeccions de gas.

Baldoví ha aconseguit en el debat, que era d’una proposició no de llei presentada pel grup parlamentari català al Congrés s’admetera una esmena de Compromís, en la qual s’instava a que s’acceptara al procediment, i com a part interessada, als ajuntaments de Vinaròs, Benicarló i Peníscola. Malgrat aconseguir això, la proposició no ha prosperat pels vots en contra del PP, partit que ahir també va defensar de la mà de l’ex conseller valencià Mario Flores el fracking, una pràctica que és “una oportunitat econòmica per a una empresa però és la ruïna total de l’interior valencià, cosa que no anem a consentir”, segons paraules de Baldoví. Malgrat això, la proposició no s’ha aprovat per l’oposició del PP i l’abstenció d’UPyD.