Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “si el PP tinguera una mínima sensibilitat cap a l’opinió de la ciutadania, hauria de rectificar la seua política contra el valencià, després de veure el poder de convocatòria d’esdeveniments com la Marató Cultural que es va celebrar passat dissabte a Castelló, o la Festa per la Llengua de la ciutat de València, on milers de pares, mares i ensenyants van demostrar quin és l’autèntic pensar dels protagonistes de l’ensenyament en relació al valencià”.

Però el diputat de Compromís ha mostrat ”el més gran escepticisme, coneixent els precedents, sobre un canvi en aquest sentit positiu per part del PP, deixant d’entrebancar les línies en valencià i d’entorpir la lliure matriculació de l’alumnat en la llengua que els seus pares i mares escullen per a ells. Declaracions com que la majoria de les línies de l’escola pública en la zona de Castelló són en valencià, com si això fora cap problema, no mereixen més resposta que un “I què? És la llengua que majoritàriament escullen pares i mares per a les seues filles i fills, i no ha de ser respectada? I vosaltres, en teoria, no hauríeu d’estar ben satisfets que, en finalitzar el seu cicle educatiu, l’alumnat conega correctament les dues llengües? Per què us lamenteu com si aquest fet fora una desgràcia, mostrant així que, per a vosaltres, el valencià és més una nosa que no un orgull?”.

Pañella ha expressat “el nostre desig, basat en dades objectives, que aquesta situació canvie per complet a partir de les eleccions del maig vinent, que la relació entre la voluntat de la ciutadania respecte a la llengua i les actuacions dels governants autonòmics s’equipare sense ambigüitats ni reticències, i que el valencià es continue consolidant en l’ensenyament públic i, a més, es faça present amb força d’una vegada també en l’ensenyament concertat, on avui per avui és el gran absent. I garantim que Compromís aportarà tot el seu pes polític, que esperem que serà determinant, per a aconseguir que això siga així”.