Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el model de la transició, “que acaba amb l’abdicació del rei Joan Carles ha estat un mal negoci per als insteressos valencians i per això, ara ens trobem davant d’una oportunitat històrica per a que els ciutadans i ciutadanes puguen participar democràticament en la presa de decisions i puguen votar un nou model territorial de l’Estat”.

Segons Morera, “l’abdicació del rei ha de servir per tancar una etapa lamentable de la nostra història, que ha de començar per considerar el dret a decidir de les autonomies sobre la seua transformació en Estats d’una nova confederació. Per tal, cal encentar un nou procés constituent, amb la partipació directa dels ciutadans. El consens autonòmic ja és història, com Joan Carles I”.

El portaveu de Compromís ha fet una crida per a que la gent participe pacíficament en les concentracions convocades a les 20 hores en els ajuntaments valencians per a reclamar la celebració d’un referèndum per decidir obertament en llibertat i en democràcia.