Anar directament a les notícies

Compromís considera “trencada la legislatura” si el PP no reconsidera la suspensió a Mónica Oltra

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha advertit al president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, que haurà “trencat la legislatura” si no reconsidera la suspensió d’un mes de sou i faena aplicada a Oltra.

Morera ha fet aquesta advertència durant la seua intervenció en la sessió de control a les Corts valencianes, on ha acusat el PP d’aplicar “de manera abusiva un reglament amb la seua majoria absoluta”.

La suspensió d’un mes a la diputada de Compromís Mónica Oltra, aprovada amb els únics vots del PP aquest dimecres, ha centrat part del debat d’aquest dijous durant la sessió de control al president Alberto Fabra. Durant el seu torn d’intervenció, Morera, ha lamentat el que ha qualificat de “mesura indigna” i de “gravíssim atemptat a les institucions democràtiques”. Morera ha acusat directament Fabra d’instigar aquesta suspensió i ha dit que el PP “no pot donar lliçons”.

El portaveu de la coalició ha preguntat a Fabra si està d’acord amb aquesta “persecució” i s’ha demanat quina és la inhabilitació per als responsables dels diferents casos de corrupció, dels responsables d’haver tancat Ràdio Televisió Valenciana, de l’elevat deute públic o dels 700.000 valencians en l’atur.

“S’han dedicat a acaçar la diputada que més ha perseguit la corrupció en aquesta cambra i no ens faran callar”, ha dit Morera.

  • antonio

    Lo mejor, que ningun diputado de compromis vaya a la Generlalitat durante ese mes e " invitar " a las demas fuerzas a que hagan lo mismo.

  • andres gromaz

    ahora mismo donde tienen el ojo echado estos corrupto que mal trabajan en el pp,(no todos por que también hay quien no estará de-acuerdo), es en la "formación" para el empleo, hay, hay si que tienen montado un buen tinglado, y lo se de buena letra o como se dice lo sufro en mis propias carnes, solo me falta ver el papeleo de curso legal que se mueve entre subvenciones para nuevos empresarios y las de formación, lo peor de todo es que hay sindicatos que tapan ese trapicheo e incluso hay inbolucrados del cuerpo nacional de policía , hay si que abria que imbestigar y destapar esa forma de malbersacion de dinero publico, aqui en valencia, y aun mas en mi pueblo, menuda panda de delincuentes, yo le llamo trafico humano,

  • frau

    Ho vinc dient també, com diu l'andres, que ho he patit a nivell de qualificacions absurdes sobre la meua persona per accedir a formació. Fem memòria que el cas de corrupció d'Andalusia amb els cursos de formació s'ha convertit en un dels casos de corrupció de major rellevància de l'estat, i amb el Cas Brugal i el cas de les externalitzacions en sanitat a casa nostra podria ser un dels grans projectes de pillatge de les arques públiques. No oblidem tampoc que es va fer amb els fons de la UE ara que el Consell Europeu vol invertir en formació i reciclatge amb importants partides pressupostàries o com iniciatives de foment de l'ocupació de la Generalitat o altres administracions han sigut utilitzades per algunes empreses per estafar a la ciutadania i enriquir-se.