Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, ha afirmat hui que “cal que el Govern actue amb urgència a l’hora d’eliminar els 44 passos a nivell que encara existeixen a la província d’Alacant, atesa la perillositat d’este tipus d’infraestructures ferroviàries”.

 

Baldoví ha explicat que “des de Compromís vam preguntar al Ministeri de Foment sobre la relació de passos a nivell de les diferents comarques d’Alacant i dels creuaments de vies de tren sense pas a nivell i, al mateix temps, demanàrem que se’ns especificara quin era el calendari per a la seua eliminació”.

 

“Ara, en la seua resposta, Foment ha detallat que existeixen 44 passos  i que hi ha actuacions programades per a eliminar 35 d’ells, tanmateix el Govern ha evitat donar un termini per a l’execució d’estes obres perquè asseguren que són actuacions que estan en el marc d’altres projectes de més abast”, ha indicat.

 

Tanmateix, el diputat de Compromís-Equo ha subratllat que “el Govern ha de concretar estes actuacions i procedir a l’eliminació dels passos a nivell en un breu període de temps, doncs parlem que en l’any 2014 encara es manté una xifra altíssima d’estes infraestructures”.

 

“En la mateixa resposta parlamentària s’indica que ja en la llei 39/2003 del Sector Ferroviari s’estableix que les administracions competents han de procedir segons ho permeta la disponibilitat pressupostària a la supressió dels passos a nivell existent, el que demostra que fins ara ni s’han destinat els recursos necessaris ni ha estat una prioritat la supressió d’estes infraestructures”, ha destacat.

 

En este sentit, Joan Baldoví ha informat de que “ara demanarem al govern una relació detallada dels passos a nivell de la província d’Alacant de manera que s’indique per cada un d’ells l’estat de les actuacions, les obres previstes i el termini en què està previst portar-les a terme”.