Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “la consellera Català ens té acostumats a unes xifres i unes estadístiques a les quals els fa dir el que vol. Tot i això, reconec que ha superat la meua capacitat de sorpresa quan ha dit que a la ciutat de Castelló només s’ofertaven 17 places en castellà. I els col.legis concertats, senyora consellera?”.

Segons ha explicat Pañella “la presència del castellà en l’ensenyament privat concertat, que paga igualment la conselleria amb els diners de tota la ciutadania, és ultramajoritària, perquè ací les línies en valencià són purament anecdòtiques. Per tant, una vegada més, les xifres que facilita la consellera a l’opinió publica són errònies, i això concedint-li el benefici del dubte, i fent com que ens creiem que se n’havia oblidat, de la concertada, i que no havia ocultat aquestes xifres voluntàriament”

El diputat de Compromís ha dit que “davant d’aquesta afirmació de les suposades només 17 places en castellà ofertades a la ciutat de Castelló, li he presentat a la consellera una pregunta parlamentària sobre el nombre real de les places en castellà ofertades a la ciutat pel conjunt de l’ensenyament gratuït, siga públic o concertat, sobre quina ha estat la demanda lingüística de pares i mares, i sobre què pensa fer si la demanda de places en valencià supera les actualment existents, tenint en compte el deure legal que té el seu departament de satisfer la demanda de pares i mares en aquesta matèria”