Bota al contingut principal

Compromís reclama la gratuïtat del transport públic per a les persones aturades.

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts una Proposició No de Llei amb què insta el Consell a impulsar les mesures necessàries per a oferir títols de transport gratuïts per a les persones desocupades que no cobren prestació o cobren una prestació inferior al Salari Mínim Interprofessional.

Segons ha assenyalat el portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, “en un context de greu crisi econòmica i altes xifres de desocupació, són moltes les persones que veuen limitades les seues possibilitats de progrés i d’accés al treball a través del transport públic per no poder fer front a la despesa que suposa la compra dels diferents títols de transport públic. Les persones aturades veuen com la recerca de treball, assistència a entrevistes personals, etc, suposen una despesa que no poden assumir”.

Ferri recorda també que la Llei de Mobilitat de la Comunitat Valenciana, estableix com a principi general que “Les administracions públiques facilitaran la mobilitat de les persones com a element essencial de la seua qualitat de vida i de les seues possibilitats de progrés en relació amb el desenvolupament de les seues oportunitats d’accés al treball, a la formació, als servicis i a l’oci”. A més, específicament, es fa referència a la “La promoció del transport públic per a totes les persones i de la intermodalitat”.

En la seua iniciativa parlamentària per la gratuïtat del transport públic a persones aturades Compromís també insta el Consell a establir convenis o acords amb la resta d’administracions per a incorporar aquesta política de gratuïtat a bitllets integrats amb altres modalitats de transport com ara els trens de rodalies o els serveis municipals de bus.