Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “durant la compareixença del secretari autonòmic d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, sobre els fets de la depuradora de Borriol, aquest va haver de respondre a les nostres preguntes sobre per què l’exvicepresident de la Diputació, Francisco Martínez, encara era el representant de l’ens provincial en la Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals, EPSAR”.

El diputat de Compromís explica que “llavors, el secretari autonòmic es va comprometre a preguntar a la Diputació si l’anava a canviar, i aquesta és la contestació que ens ha fet arribar, amb data del 20 de juny: “Us tramet, adjunt, escrit del secretari autonòmic d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, en què comunica que D. Héctor Folgado Miravet ha sigut nomenat vocal del Consell d’Administració de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals com a representant de l’administració local, Diputació Provincial de Castelló, en substitució de D. Francisco Martínez Capdevila”.

Segons diu Pañella, “aquest nomenament du data del 13 de juny. És a dir, que des de primers de gener, quan va esclatar el cas de la depuradora de Borriol, i fins el 13 de juny, Francisco Martínez havia continuat sent el representant de la Diputació en l’organisme que entén i regula justament de les matèries, com són les depuradores, en relació a les quals havia estat cessat com a vicepresident, i ningú no s’havia molestat en substituir-lo. Si des de Compromís no n’arribem a estar atents, segurament que a hores d’ara el senyor Martínez continuaria encara ocupant un lloc com a mínim problemàtic en relació amb el seu comportament respecte a la depuradora de Borriol. Però es veu que el PP, per a certes coses, no té cap pressa en actuar, i has de pressionar-lo per a que ho faça”.