Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha presentat un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional contra l’expulsió del Ple acordada pel President de Les Corts el passat 8 de maig, així com contra la sanció de pèrdua temporal de la condició de diputada imposada l’11 de juny, ja que estes dues decisions han suposat una vulneració dels seus drets constitucionals.

 En el recurs es posa de manifest que s’han vulnerat els principis del règim sancionador, ja que la jurisprudència del Tribunal Constitucional estableix que qualsevol decisió que implique una sanció ha de respectar les regles de l’àmbit penal, cosa que no ha succeït en este procés sancionador, en el que s’ha incorregut en múltiples infraccions del dret a la defensa i el dret a un procés just dirigit des de la imparcialitat. Oltra demana al Constitucional l’empara front als abusos de un Partit Popular que imposa sancions en funció del seus interessos particulars i al marge dels drets constitucionals que els resulten molestos.

 Així mateix en el seu recurs Oltra manté que l’article del reglament que li han aplicat és anticonstitucional, perquè no es pot sotmetre a la votació d’una majoria la sanció de pèrdua de la condició de diputada a una persona electa pel poble i que representa els ciutadans, ja que això converteix la votació en un tema d’oportunitat política, no de legalitat.

 Segons ha assenyalat Oltra “Cotino i el Partit Popular s’han cregut que Les Corts són el seu cortijo particular. És impensable, en qualsevol democràcia avançada, que un partit en solitari, perquè té majoria absoluta, suspenga l’acta a una diputada triada pel poble”.

 “El que no ha entés el PP és que els diputats i diputades estem ací perquè ens ha triat el poble i ells no poden eliminar la voluntat popular, això és el que li hem dit al Tribunal Constitucional i esperem que anul·len esta sanció injusta, imposada des del PP per a deixar fora de Les Corts a l’alternativa de govern en esta Comunitat”.

 “El Tribunal Constitucional ha de posar fre a l’avanç de la democràcia autoritària que s’imposa a través de la tirania de la majoria”, ha conclòs Oltra.