Bota al contingut principal

El diputat de Compromís anuncia la petició d’una comissió d’investigació “per desgranar qui és qui, com ha arribat, què fa i depurar les responsabilitats polítiques pertinents en el si del Tribunal de Comptes”.
 
El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, considera que és “un autèntic escàndol la trama de contractacions familiars que ha revelat avui el diari El País i que s’ha produït a tots els nivells, des de totes les instàncies i de tots els colors del sistema corrupte al Tribunal de Comptes”.

Per tot això, Baldoví considera que és “molt urgent que el parlament prenga cartes en l’assumpte i s’òbriga una comissió d’investigació per aclarir aquesta trama i per depurar les responsabilitats polítiques que, segons sembla, esquitxa a uns i altres, que vénen a ser els de sempre”.
 
Baldoví considera que la informació revelada avui per l’equip d’investigació d’El País “és molt interessant i explica moltes coses, com ara els silencis i per què es donen per bones les comptes presentats per Bárcenas, pel PP valencià i per altres aclaparadors casos de corrupció política i frau electoral que han denigrat fins a límits lamentables la democràcia i la credibilitat en la classe política. Tot això s’explica gràcies a un intercanvi dinerari, gràcies a les contractacions amb sous que sobrepassen allò normal en la funció pública i on persones que comparteixen parentiu o amistat, de diferent pelatge polític i sindical, s’encarreguen de donar per bons els comptes de partits polítics i sindicats i aquests informes serveixen després com a escuts a l’hora del debat parlamentari. Des de Compromís no podem oblidar com va utilitzar aquests informes Francisco Camps quan era president de la Generalitat Valenciana i del PPCV o el seu successor per la gràcia de Rajoy, Alberto Fabra. Però, vist com hi treballen i qui hi treballa i qui hi ha darrere d’aquests informes, avui sabem que no tenen cap valor legal i menys moral”.
 
Per tots aquests motius, el parlamentari de Compromís a la cambra baixa considera que cal una comissió d’investigació “per aclarir aquestes contractacions, aquesta jerarquia establerta en el si del Tribunal de Comptes i que aquesta investigació tinga les seues conseqüències polítiques, caiga qui caiga, sense por, sense por, perquè així ho reclama la societat al carrer i perquè així ho necessita la nostra democràcia, molt malferida per aquestes pràctiques tan poc saludables que practiquen uns i altres per beneficiar o tapar-se, però que, a la fi, tant de mal fan a l’Estat de Dret, a la veritat i a la societat en el seu conjunt”, segons Baldoví.