Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, li ha presentat “una pregunta parlamentària a la consellera d’Educació, perquè estem mosquejats pel fet que, a dia d’avui, com ja va passar el curs anterior, encara no s’ha fet pública la convocatòria d’ajudes per a l’adquisició de llibres de text i de material escolar. I ens arriben a més notícies de que no pensen convocar-les”.

El diputat de Compromís explica que “aquest fet, que s’afegeix a més a la qüestió pendent del pagament de les ajudes atorgades per al curs escolar que ara acaba d’acabar, i que les famílies no han cobrat encara, ens fa témer el pitjor respecte al futur d’aquestes ajudes, que són clau per a moltes famílies que travessen autèntiques dificultats per a poder dotar les seues filles i fills d’aquests materials imprescindibles per al seu procés educatiu”.

Segons diu Pañella, “si es confirma que és aquesta l’autèntica intenció de la conselleria, estaríem davant d’un cas inadmissible del comportament que té aquest departament en relació amb les persones i famílies més afectades per la crisi. Seria intolerable que foren les persones més dèbils i més amenaçades d’exclusió social les que pagaren novament els plats trencats de la imprevisió de la conselleria”.

El diputat de Compromís ha recordat “la més que discutible utilització dels diners públics per part d’Educació, uns diners que tenen una “tendència insuperable” a desviar-se sovint cap a l’ensenyament privat”. I li ha exigit a la consellera que “ens explique quines són les seues intencions de futur respecte a aquest tema, i que ens diga amb dates i números reals quan pensa pagar el deute que té amb els pares i mares als quals els va ser atorgada en el seu dia l’ajuda escolar, i que continuen sense cobrar-la”.