Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís a les Corts, Mònica Oltra, ha assenyalat que el fons de les escoltes telefòniques a l’empresari Enrique Ortiz “és una cosa que es ve coneixent des de fa temps, el que passa que ara d’una manera molt descarnada s’estan escoltant les converses d’aquells que tenien els telèfons punxats per ordre judicial i evidencien al detall fins a quin punt la trama de la família Cotino saquejava les arques públiques i fins a quin punt les decisions es prenien no en funció de l’interès general sinó en funció d’uns interessos econòmics molt concrets i particulars”.

 

“Que el senyor Cotino -ha afegit Oltra- seguisca sent President de Les Corts a hores d’ara és una cosa inexplicable. En cap país democràtic estaria passant això”.

 

Pel que fa a les declaracions públiques de hui del propi Juan Cotino la diputada de Compromís ha assenyalat que “quan algú ix a dir que no dimitirà és perquè hi ha motius perquè dimitisca, ha hagut d’assegurar públicament que no dimitirà perquè hi ha motius objectius i hi ha pressions ciutadanes perquè aquest senyor deixe d’estar al capdavant de Les Corts”.

 

Respecte a les declaracions d’Alberto Fabra, Oltra ha posat en relleu que “és President de la Generalitat i a més és President del Partit Popular, que és el grup majoritari del parlament valencià, i que Fabra es limite a dir que ell li accepta la dimissió a aquell que se’n vol anar dóna una imatge deplorable i evidencia fins a quin punt és inútil en aquest moment com a President al capdavant de la institució i al capdavant del seu partit”.

 

“Si Fabra només pot acceptar la dimissió d’aquell que se’n vol anar és que no és un President, és un registre que es limita a registrar les dimissions. Ell té majoria a les Corts i el seu grup té 55 diputats, el seu partit va posar ací al senyor Cotino, i igual que el van posar el poden llevar. Si Cotino segueix al capdavant de la institució és perquè el PP vol mantenir-lo, perquè té la majoria a la cambra per, o bé fer-li renunciar o per llevar-lo de President d’un parlament la dignitat del qual es mereix almenys tindre una persona decent al capdavant “, ha conclòs la parlamentària de Compromís.