Bota al contingut principal

El Portaveu Adjunt del Grup Parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha assistit este matí a la celebració del 92è Dia Mundial del Cooperativisme en unes jornades organitzades per CONCOVAL amb el títol «Les empreses cooperatives contribueixen al desenvolupament sostenible per a tots» en les que també ha participat el Portaveu local de Compromís per Castelló, Vicent Marzá.

 Ferri s’ha mostrat satisfet pel treball realitzat al voltant de la Llei de Cooperatives que serà aprovada dijous després del seu tràmit final en el Ple de Les Corts Valencianes. Per al diputat de Compromís “el cooperativisme representa una alternativa factible al sistema que ens està empobrint. Representa democràcia front a les imposicions dels poderosos, gestió horitzontal front a les jerarquies obsoletes i treball de qualitat front a la precarietat generalitzada que estem patint al mercat laboral actual. Per això hem treballat amb la resta de grups parlamentaris per a millorar la Llei de Cooperatives que presumiblement serà aprovada dijous a Les Corts”.

 Són tres les aportacions de Compromís que han sigut incorporades al dictamen de la Comissió de Política Social i Ocupació. En primer lloc, s’ha incorporat un programa d’informació i suport a la viabilitat de les empreses recuperades com a cooperatives pels treballadors víctimes d’un acomiadament col·lectiu o d’un procés concursal. En segon lloc, es contempla la creació d’un ‘Pla de suport i foment del cooperativisme’ dins del Consell Valencià del Cooperativisme que compte amb una memòria econòmica on es detallen els Compromís pressupostaris de la Generalitat per a impulsar mesures de difusió, de suport, consolidació, finançament, formació i sensibilització pel cooperativisme. Finalment, també s’ha incorporat el foment de l’emprenedoria a través de cooperatives amb personal especialitzat en els serveis públics d’assessorament per la creació d’empreses.

Per a Ferri “és molt important que els poders públics no només lluiten contra els efectes de la desigualtat, sinó que impulsen un model econòmic que repartisca de forma més equitativa i justa la riquesa. I el cooperativisme és una peça fonamental d’eixa alternativa i un tret diferencial de l’economia valenciana que compta amb un 17% dels treballadors de cooperatives de tot l’Estat”.