Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha rebutjat “l’ambigüitat del conseller de Sanitat respecte a les causes que han produït un nou endarreriment en el pagament a les farmàcies. En la resposta a la meua pregunta parlamentària, el conseller es limita a parlar de “dificultats puntuals i transitòries”, i no es compromet a donar una data concreta per a dur a terme el pagament, deixant-ho en un ambigu “abans de l’estiu”, que ha començat sense que els farmacèutics hagen cobrat encara”.

El diputat de Compromís ha dit que “la mateixa ambigüitat ha mostrat el conseller respecte al pagament dels interessos de demora. A la meua pregunta no podia ser més clar: “Una sentència obliga la Generalitat a pagar 2’2 milions d’euros a les farmàcies de Castelló pels interessos de demora en el pagament de la factura dels medicaments dispensats entre 2008 i 2011. I s’estan iniciant els tràmits per a la reclamació pels interessos del retard dels anys 2012 i 2013”. I bé, a aquesta qüestió, el conseller es limita a respondre’m que “respecte al pagament d’interessos, seran els jutges els que determinen les obligacions que hauria d’assumir la Generalitat”, com si no n’hi haguera ja una sentència al respecte, que a més generarà precedent”.

Pañella ha assegurat que “aquest nou impagament a les farmàcies no és sinó una mostra més del caos i el desgovern que du el Consell del PP en relació amb els seus comptes, i a uns pressuposts que construeix cada any sense base en la realitat i sense buscar el consens amb la resta de grups. Després, tot són dificultats i impagaments de tota mena, que no fan sinó generar reclamacions justificades i nous pagaments per incompliment de les obligacions, uns pagaments que a la vegada accentuen encara més aquest dèficit i aquest caos. A partir del maig de l’any vinent, caldrà entrar amb graneres i mànegues de reg, per a netejar tanta brutícia i incompetència com s’acumula en els despatxos de les diferents conselleries i del conjunt de l’actual govern valencià”.