Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha denunciat que “fa un any, des de juny del 2013, que la conselleria d’Educació no ha pagat el bo infantil de les xiquetes i xiquets que assisteixen a les escoles infantils. Aquest impagament està duent aquests centres a importants retards en el pagament de les nòmines als seus treballadors, per a evitar així que les famílies amb menys recursos hagen d’assumir el cost i traguen les seues filles i fills d’aquestes escoles”.

El diputat de Compromís ha explicat que “el 23 de gener li vaig presentar a la consellera Català una pregunta parlamentària sobre el tema, per saber les seues previsions de pagament; i la resposta que em va donar, tres mesos després, va ser que la seua conselleria i la d’Hisenda “continuen treballant, amb responsabilitat i sensibilitat, respecte a la situació al·ludida”; és a dir, “estamos en ello”, o siga, no res. Per això li vaig tornar a formular una nova pregunta sobre el tema, amb data 23 d’abril, i la seua resposta, que m’ha arribat ara, torna a ser en els mateixos termes d’ambigüitat, quan em diu que “estan coordinant les actuacions a fi que es normalitze el calendari de pagaments”. És a dir, novament fum de palla, ni cap data ni cap xifra concreta sobre els pagaments pendents, i una despreocupació més que evident pel futur d’aquestes escoles i d’aquestes xiquetes i xiquets”.

Pañella ha recordat que “es van negar en el seu dia a respondre favorablement la petició popular, expressada amb una ILP que va aplegar més de 50.000 signatures, que l’escolarització de les xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys fora pública i gratuïta. I, com argument per a oposar-se, van esmentar l’existència d’aquest bo escolar, que permetia segons ells l’escolarització de les filles i fills de les famílies amb menors possibilitats econòmiques. Però ara resulta que tampoc no paguen aquests bons, recordem-ho, des de fa un any, i comprometen així al màxim la supervivència d’aquestes escoles i, per tant, l’escolarització d’aquest alumnat. Ens preguntem què pot tindre prioritat per al PP per davant de garantir aquest funcionament, però preferim no contestar-nos, perquè trobaríem que l’ordre de prioritats econòmiques del partit que encara governa la Generalitat és, senzillament, indignant”.