Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha registrat en Les Corts una petició de compareixença del Conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, per què explique en seu parlamentària la possibilitat, cada vegada més propera, de què l’Estat intervinga els comptes de la Generalitat.

 

Segons ha assenyalat Mollà “la impossibilitat de què la Generalitat complisca amb tot allò que des del Ministeri d’Hisenda s’ha imposat a les comunitats autònomes, pot implicar, segons la pròpia Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera que l’Estat acabe intervenint els comptes de la Generalitat”.

 

“Hem pogut assabentar-nos, per diferents informacions periodístiques, que el nerviosisme entre els membres del Consell davant este panorama va en augment, ja que cada vegada està més prop que siga el Ministeri d’Hisenda qui dirigisca directament la política financera de la Generalitat i obligue a fer més retallades”.

 

Per a Mollà “les mesures neoliberals que ha imposat el PP, a més de nefastes conseqüències socials com l’empobriment de la ciutadania, estan suposant un vertader maldecap polític per al govern valencià que està absolutament paralitzat i sense cap idea per a superar esta situació”.

 

“Des de Compromís considerem que si es concreta esta intervenció s’ha de convocar un ple urgent i extraordinari de Les Corts per abordar esta situació que per la nefasta gestió del PP està portant al precipici a la nostra autonomia”.