Anar directament a les notícies

Oltra “com el PP està en caiguda lliure vol mantenir-se en el poder sense tindre els vots i els suports suficients”

Publicat el en General

La portaveu de la coalició Compromís, Mónica Oltra, ha qualificat d’inacceptable la proposta feta pública pel president del govern central, Mariano Rajoy, perquè la llista més votada a les eleccions municipals es faça amb l’alcaldia.

 Per a Oltra “el PP, que està en caiguda lliure, el que vol és mantindre el poder sense tindre els vots i els suports suficients. La reforma que Rajoy vol fer als municipis vol dir que amb un 30% dels vots, que és el que el PP va obtindre en les passades europees, es mantinguen alcaldies i el poder municipal”.

 “Des de Compromís defensem un model en què siguen els regidors i les regidores que el poble ha votat els que decidisquen sobre l’alcaldia en funció de la correlació de forces”.

 Segons Oltra “el que no té sentit és que si un 70% de regidors, que representen el 70% de la població que ha votat, volen a un determinat alcalde o alcaldessa, siga alcalde el que té el 30% i per tant està en minoria”.

Documents adjunts
 • Xavier Bueno

  Canviar les regles del joc, a mesos de "jugar un partit" tan determinant, es fer trampes.
  Tenen la majoria absolutista, i u poden fer. El recurs al constitucional no crec que arrabassi avanç de les eleccions, Aquest miserables fan sempre trampes.

 • Roberto

  Lo que heu de fer és canviar les lleis quan NO estiguen en majoria absoluta… per a que quan la tornara a tenir algun partit, no puga fer estes barbaritats sense consens…

 • javi el sepult

  Eso es hacer trampas……………………He leído que han blindado a 50 jefes de servicio en el ayuntamiento ¿Es legal eso?……………Si podéis contestarme lo agradecería. Saludos

 • jose manuel

  Aqui no hay reglas que valgan, aqui solo se hace lo que quiere el poder, independientemente de lo justo, constitucional o moral que sea, por que no hay nada mas evidente que es que se pasan la constitucion por el forro de la cralera.