Anar directament a les notícies

Més de 10.000 persones signen el manifest en suport de Mónica Oltra

Publicat el en General

 En tan sols una setmana més de 10.000 persones han signat, a través de la pàgina web manifestmonicaoltra.info, el manifest en suport a Mónica Oltra per la sanció imposada pel Partit Popular a Les Corts Valencianes.

 

Este manifest va ser impulsat pel professor de Dret Constitucional de la Universitat d’Alacant, Manuel Alcaraz, i pel Catedràtic de Geografia de la Universitat de València, Joan Romero per a rebutjar la sanció a Oltra i plantejar la necessitat de recuperar la credibilitat de les institucions.

 

Segons s’afirma en el manifest que va ser presentat públicament la setmana passada a València, “la sanció és negativa des de qualsevol punt de vista, tensiona la societat i posa en relleu l’abús de poder que ha estat la constant del PP, majoritari en els últims lustres”.

 

Així mateix, considera que “l’arbitrarietat de la decisió es fa més evident perquè contrasta amb la insuportable situació d’un òrgan parlamentari degradat pel PP, per l’absentisme dels seus dirigents, i poblat durant anys per parlamentàries i parlamentaris imputats i sotmesos a gravíssimes sospites de corrupció”.

 

“De la mateixa manera –continua el manifest- hi ha indicis racionals per entendre que en l’origen del càstig hi ha elements de caràcter personal per part del president de les Corts”.

 

En la web, a més de la possibilitat de signar el manifest, també s’inclouen alguns articles d’opinió publicats als mitjans de comunicació al voltant de l’expulsió i la sanció a Mónica Oltra. Així mateix es poden visualitzar el vídeos de les intervencions de la presentació pública del manifest a càrrec de la periodista Amàlia Garrigós, i dels propis Manuel Alcaraz i Joan Romero.

 

En esta presentació, realitzada al Centre Octubre, Joan Romero va lamentar la paradoxa de què Juan Cotino seguisca sent president de Les Corts mentre que Oltra no pot seure a l’escó en què els ciutadans han decidit que estiga. Així mateix Romero assegurà que la sanció prové d’una interpretació tan parcial com dubtosa d’un acte que en una democràcia madura no hauria de ser més que una anècdota i indicà que este país necessita una legitimació d’urgència i Oltra ha de ser una actriu política rellevant en eixe sentit.