Bota al contingut principal

L’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, ha realitzat aquesta vesprada la seua primera intervenció en el Parlament Europeu, després que la setmana passada sol·licitara a la presidència de la cambra poder intervenir de forma breu en el que es denomina el one-minute speech.

Eixa intervenció s’ha produït avui a Estrasburg i Sebastià ho ha fet parlant en valencià en les seues primeres paraules, recordant que avui en dia no existeix la possibilitat de poder fer les seues intervencions en la llengua del seu poble i ha demanat comprensió a tots aquells que ho hagen entès “perquè eixa injusta situació canvie en aquesta legislatura”.

El one-minute speech de Jordi Sebastià s’ha referit al judici sobre l’operació Panzer que ha començat avui a València. L’europarlamentari de Compromís ha recordat que al conegut com a Front Antisistema, “amb contactes en altres països d’Europa, se li van intervenir armes de foc i propaganda nazi, i un dels seus integrants ja havia estat en la presó per l’assassinat del jove antifeixista Guillem Agulló. Les armes, que constitueixen prova fonamental del delicte han sigut destruïdes per la Guàrdia Civil”.

Sebastià ha alertat a l’europarlament que la destrucció de les armes “puga impedir un judici normal i evitar una condemna. Ens preocupa molt l’auge del feixisme i el nazisme a Europa, un monstre amb tentacles que s’han introduït també en aquesta cambra”.

Per tot això, l’eurodiputat de Compromís ha demanat a tots els parlamentaris amb vocació demòcrata de la cambra que se sumen per a fer “un front comú contra la impunitat, contra el feixisme, per la democràcia, per Europa, perquè, si no, el nostre continent es pot tornar a dessagnar com ja ho va fer no fa tant”.