Bota al contingut principal

El portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, ha registrat hui una proposició no de llei per què les Corts Valencianes mostren el seu rebuig a la manca de sensibilitat mostrada per TVE en no emetre una correcció de la informació emesa en l’informatiu de dilluns 14 de Juliol de 2014 sobre l’Operació Panzer i reclamen una rectificació de dita informació així com una major cura en el tractament de les informacions relacionades amb víctimes de delictes de l’odi com Guillem Agulló.

Compromís ha presentat esta iniciativa després que en la primera edició de l’informatiu de TVE d’ahir dilluns, s’emetera una peça de 30 segons sobre el juí que s’està celebrant a l’Audiència de València contra els neonazis detinguts en el marc de l’Operació Panzer. Aquesta peça va comptar amb la narració realitzada per la presentadora de l’informatiu i on, textualment, va afirmar: “En el banquillo se sientan dos militares, un concejal del partido ultra España 2000, i Guillem Agulló, el asesino confeso de un joven de Burjassot en Valencia en 1993”.

 “D’aquesta forma –ha assegurat Ferri-, per als 1.651.000 espectadors que van seguir la programació informativa de TVE, Guillem Agulló va passar de ser víctima a ser un assassí confés. Aquesta lamentable errada es podria haver reparat en l’emissió de la segona edició de l’informatiu amb una correcció pública de la informació i la petició de disculpes. En lloc d’això, la cadena va decidir llançar únicament un missatge en una xarxa social, amb una difusió considerablement menor i un públic diferent al que va seguir el Telediario-1 amb la desafortunada narració”.

 “Des de Compromís reclamem que TVE rectifique l’errada en l’emissió dels informatius i repare este greu afront a la memòria de Guillem Agulló”, ha conclòs Ferri.