Bota al contingut principal

La fiscal ha sol·licitat l’absolució dels membres de Compromís jutjats hui per protestar contra els abusos de la banca davant d’una seu de Bankia a Crevillent en l’any 2012, ja que l’agent de la Guàrdia Civil no s’ha presentat al judici, que ha tingut lloc al jutjat d’instrucció número tres d’Elx.

 

Cal recordar que el 17 de juliol de 2013 va tenir lloc el primer judici, en el que dos membres de Compromís foren declarats culpables i altres dos van ser absolts. Tanmateix, les advocades van presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència contra la sentència que va ser acceptat per les greus irregularitats del procés. De manera que el judici s’ha hagut de tornar a celebrar.

 

Ara, després que la fiscal i les advocades dels membres de Compromís hagen demanat la seua absolució davant la falta de càrrecs, queda esperar la sentència de la jutgessa.

 

Al respecte, la diputada i portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, que ha actuat com a advocada dels acusats, ha afirmat que “en este cas el que va haver va ser una concentració pacífica, però que va acabar en judici per esta deriva que ha agafat el Govern de penalitzar la protesta i criminalitzar aquells que denuncien que les retallades són injustes”.

 

“Esperem que el judici acabe amb l’absolució dels dos membres de Compromís perquè és evident que el dret de reunió, que inclou el dret de manifestació i concentració pacífica, és un dret constitucional i no pot ser pertorbat de la manera en què ho està fent el Govern que el que vol és que no haja dissidència, però nosaltres anem a defensar la llibertat i la democràcia”, ha conclòs.