Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha assenyalat que les dades de la balances fiscals fetes públiques hui pel Ministeri d’Hisenda, que situen al País Valencià amb un dèficit fiscal de 2.018 milions d’euros, “evidencien que la falta de decisió i de lideratge del President Fabra ens hipoteca i ens porta a l’empobriment i a una devaluació social molt greu”.

“Les balances fiscals ens reafirmen en les nostres denuncies de què estem davant d’una una situació insostenible, que els valencians som contribuents nats als pressupostos de l’estat mentre cada dia som més pobres. Som la tercera autonomia amb major saldo negatiu darrere de Madrid i Catalunya, però s’ha de tindre en compte que tenim un PIB molt inferior a eixos dos territoris per la qual cosa la nostra situació és més greu”.

Segons Morera “som una comunitat autònoma empobrida per les polítiques de dreta i centralistes que ens discriminen claríssimament. Des de Compromís demanem ja una reacció urgent per a reclamar allò que es just i que és nostre, els nostres diners, i reequilibrar la balança fiscal en vistes a millorar la situació del nostre poble”.