Anar directament a les notícies

Pañella “El PP obliga a pagar amb diners públics les classes en centres privats”

Publicat el en Educació i Cultura

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat la “total discrepància de Compromís amb el Reial Decret que concreta l’aplicació de l’addicional 38ª de la LOMQE, aquella que diu que si un alumne no troba ensenyament públic en castellà pot anar a un centre privat i ho pagarà l’administració autonòmica”.

Pañella ha explicat que “la nostra discrepància es basa, en primer lloc, en el fet que és una clara ingerència del govern de Madrid en una matèria competència exclusiva dels governs autonòmics, en el cas valencià, per tant, de la Generalitat. En segon lloc, perquè és un precedent molt perillós en mans del PP, que li podria permetre en el futur estendre aquest concepte, per exemple, a temes vinculats amb l’ensenyament de tipus religiós, anteposant la ideologia dels pares a la mateixa normativa autonòmica. Però, sobretot, discrepem perquè la mesura no és recíproca, s’aplica si una famílía alega que no troba ensenyament públic en castellà, però en canvi no és d’aplicació per als milers de famílies que exigeixen inútilment al Consell ensenyament en valencià per a les seues filles i fills”.

Davant d’aquesta situació, el diputat de Compromís ha assegurat que “aquest Reial Decret és un pas més en la línia que obsessiona el ministre Wert i tot el govern del PP: mirar d’enfonsar l’ensenyament públic i el dut a terme en llengües diferents de la castellana, per a reduir-lo a una mena de ghetto al qual només duguen les filles i fills aquelles famílies que no es puguen “permetre el luxe” de pagar-se un col.legi privat, i en castellà per suposat. Des de Compromís ja hem repetit una i una altra vegada que no estem disposats a passar per aquest adreçador i que, quan participem en el govern valencià, senzillament ens negarem a aplicar la LOMQE, i estem disposats a afrontar les conseqüències que se’n deriven. Perquè la defensa de l’ensenyament públic i en valencià al nostre país és massa important com per a renunciar-ne”.

  • jesus

    Estos el que volen es que paguen nosaltres l'escola del opus dels seus fills i familiars.

  • remigio III

    Som o no som una colònia de madrid? "Por sus obras los conocereis". L'extorsió es palesa en les carreteres i escoles del nostre País Valencià. Tenim uniformats de madrid per tot arreu. Les denuncies per qualsevol cosa, incloent la llengua vernacla, pot ser sancionat per analfabets funcionals uniformats que desconeixen o no volen conéixer la llengua pròpia del País que ocupen. Actuen, i per tant son un exèrcit d'ocupació madrileny. Castella perdé les colònies d'ultramar i madrid tem perdre les de la Península que li donen a menjar. Necessitem el dret a decidir ja. Tots els que alaven tant la eppana hereva del genocidi franquista viuen de la nostra suor. Sense ella no bramarien tant el seu nacionalisme feixista madrileny. Recordeu a Guillem Agulló assessinat per sentir el País al pit. No t'oblidem Guillem, lamentem que la justícia sempre exigisca que caiguen els millor …