Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “l’autèntica raó de la lentitud amb que avancen les obres del tercer carril del Corredor Mediterrani és que, en el fons, el govern espanyol no el volia dur a terme, ja que la seua aposta era l’absurd Corredor Central per Madrid, Saragossa i Canfranc. Ara s’ha vist obligat a executar-lo, perquè li ho ha exigit Europa, però la resposta és una resistència passiva, amb una lentitud exasperant i una falta real d’interés en la finalització de les obres”.

El diputat de Compromís ha dit que “davant d’aquesta actitud de Madrid, el govern d’Alberto Fabra i el PP valencià resten callats, i miren de fer creure a la ciutadania que sí que hi ha un autèntic interés per part dels seus caps en aquest Corredor, encara que per a afirmar-ho hagen de forçar al màxim la realitat. Perquè el fet cert és que, com denuncia la Ferrmed, les obres estan quasi paralitzades, i el poc que s’executa es fa al ralentí, només per quedar, però sense cap interés real en la seua execució”.

Davant d’aquesta situació, Pañella ha advertit que “si tot continua així, i no hi ha signes indicatius del contrari, en reprendre’s el període parlamentari, des de Compromís presentarem a les Corts Valencianes una proposició per a que aquestes insten el Consell a exigir-li a Madrid l’acompliment dels plaços previstos; i, alhora els nostres diputats a Madrid i Brusel.les preguntaran als governs respectius què passa amb el Corredor Mediterrani i si consideren que el govern espanyol està acomplint en aquest tema les obligacions previstes en els acords signats. Perquè els castellonencs, i tots els valencians en general, ens hi juguem massa com per a deixar-nos enganyar per la política del sí però no que practica el govern de Rajoy”.