Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les xifres de desocupats de llarga durada al País Valencià són “escandaloses i vénen a contrastar i demostrar que milers de persones estan desocupats perquè tenim un govern incompetent, inoperant, que tanca el Consell per vacances i que no fa res pels que més ho necessiten”.

Morera considera que l’augment de 30.000 valencianes i valencians a la llista de desocupats de llarga durada, que són ja 278.000 persones al País Valencià, “és la prova més evident que el Consell d’Alberto Fabra no es fa càrrec de les seues competències de promocionar i fer polítiques actives d’ocupació. Està clar que el govern del PP està totalment desaparegut a l’hora de fer front al problema de l’atur i no té iniciatives per donar treball ni a joves ni a persones de més de 50 anys, que són els sectors més desfavorits”.

Per al portaveu de Compromís, “les dades són objectives i per tant, quan Rajoy o Fabra fan declaracions anunciant la fi de la crisi i el principi de la recuperació, perden la poca credibilitat que podrien tindre encara, perquè amb xifres com les de més de mig milió de desocupats al País Valencià o amb més de 278.000 aturats de llarga durada, sense prestacions i sense futur, no es pot anunciar que les coses van bé”.

Segons Morera, “un Consell totalment paralitzat, tècnicament intervingut, covardment callat i totalment dividit, no és el que necessiten les valencianes i els valencians en estos temps tan crítics i necessitats de governs forts, decidits i que treballen pel bé de les persones”.