Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “l’any 2008 el Consell li va encomanar de forma directa a l’arquitecte Santiago Calatrava la construcció d’un Centre de Convencions a Castelló, un encàrrec que llavors els dirigents del PP van mostrar públicament com un gran èxit, destacant a bombo i plateret la importància de la seua execució”.

 El diputat de Compromís ha explicat que “aquesta contractació es va dur a terme de manera directa, sense publicitat, encarregant-la directament a aquest arquitecte. La decisió es va prendre suposadament a partir d’uns informes tècnics que avalaven aquesta decisió, que després ha resultat tan controvertida i ha generat greus problemes judicials, per més que l’esmentat Centre no es va arribar a construir mai”.

Pañella ha dit que “per tal de poder definir clarament la postura de Compromís sobre tot aquest tema, li hem demanat al Consell que ens faça arribar, com és el nostre dret parlamentari, còpia d’aquest suposat informe tècnic, del qual se n’ha parlat però que mai no hem vist, per veure quines van ser les raons que s’hi argumentaven per a proposar aquesta contractació directa, sense publicitat, en favor de Santiago Calatrava. Així, si aquest informe realment existeix, podrem comprovar qui el firmava, quines raons s’hi esgrimien per a arribar a aquesta conclusió, i quines previsions s’hi feien en relació amb tot el que tenia a veure amb el nonat Centre de Convencions”.