Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha denunciat que “diguera el que diguera en el seu dia l’antic conseller de Governació, Serafín Castellano, la veritat és que el percentatge de les escoles de música que encara no han cobrat les subvencions corresponents a l’any 2012 és del 83’6%. Dit d’una altra manera, només se’ls han pagat fins ara 540.000 euros dels més de tres milions que constitueixen la quantitat total de les subvencions atorgades”.

El diputat de Compromís ha considerat aquest fet “indignant i indigne d’un govern i d’un partit que, vinga o no vinga al cas, s’encabota en fer-nos creure la seua gran admiració pel moviment musical valencià. Però es veu que eixa admiració s’acaba quan arriba el moment dels diners, i llavors les promeses repetides una i una altra vegada queden reduïdes al no res”.

Pañella ha explicat que “davant d’aquesta situació, des de Compromís hem presentat una proposició no de llei per a que les Corts exigisquen al Consell el pagament immediat de les subvencions degudes a les societats musicals corresponents als exercicis pressupostaris del 2012 i següents; hem demanat crear una línia d’un milió d’euros als pressupostos del 2015, per compensar les societats musicals de les minoracions anteriors per part de la conselleria, tal i com els va prometre l’ara exconseller Castellano; i consensuar amb la Federació de Societats Musicals l’aportació pressupostària ordinària per a cadascun dels programes sol.licitats per a l’any 2015. I ara, veurem què respon el PP, que tant diu estimar, ni que siga de boqueta, les entitats musicals, davant d’aquesta proposició”.