Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Mónica Oltra ha presentat unes preguntes parlamentàries per a conèixer els motius de l’eliminació de 500 borses de sang del Centre de Transfusió segons ha publicat un mitjà de comunicació.
Per a Oltra, “es tracta d’un tema molt greu i més ara en vacances quan hi ha més accidents de trànsit i la demanda de sang pot ser més elevada” .
La retirada de les borses de sang es deu, segons ha apuntat el Centre de Transfusió, al canvi del tipus de borses de la sang que es va adjudicar al gener a una nova empresa i que, des de llavors, la deixalla de sang ha anat en augment.

Encara que la Conselleria ha al·legat que es tracta d’un problema amb l’anticoagulant i que iniciarà una recerca interna per a esbrinar les causes concretes del que han propiciat l’eliminació d’eixes quantitats de sang, davant aquesta situació d’anomalia, la diputada de la coalició valencianista, progressista i ecologista considera que “es tracta d’una actuació negligent per part de l’empresa que proveeix les borses”– i ha afegit-“ Ara el Consell ha d’exigir explicacions concretes i responsabilitats per tots els valencians que, solidàriament , han donat sang i que per culpa d’una mala adjudicació s’hagen hagut de destruir 500 unitats d’alguna cosa que és bàsic en sanitat”.
Per això Compromís ha presentat una bateria de preguntes al Consell per a conèixer les causes concretes de la destrucció de les borses i determinar responsabilitats així com per a conèixer l’impacte que ha tingut en termes quantitatius i de qualitat en l’atenció sanitària.