Bota al contingut principal

L’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, ha anunciat que presentarà preguntes parlamentàries a la Comissió Europea sobre l’aprovació projectes de prospeccions petrolieres en el Golf de València.

L’empresa Capricorn Spain Limited, que és l’encarregada del projecte d’adquisició sísmica 3D i que està es troba en procés d’aprovació, ja ha registrat 400 queixes d’usuaris i organitzacions ecologistes al govern d’Espanya. Les denúncies es deuen al fet que la legislació vigent, en concret l’article 3.1.3 d del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, la conservació dels recursos biològics marins és competència de les autoritats comunitàries i no dels estats membre.

Per això, l’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea ha anunciat que presentarà les iniciatives necessàries per a “detenir l’aprovació d’un projecte que pot afectar seriosament a la reserva dels Illes Columbretes i al caladors de pesca tradicionals que exploten els nostres pescadors de manera sostenible i mediambientalment responsable”.

De fet, les iniciatives presentades dirigides a la comissió europea es refereixen al nivell de coneixement del Parlament sobre les possibles prospeccions d’hidrocarburs, tenint en compte que el Govern d’Espanya pot estar usurpant competències europees ja que el procés es troba en fase d’aprovació.

D’altra banda, el síndic de la coalició, Enric Morera, també ha anunciat que presentarà preguntes parlamentàries al Consell per a conèixer quines mesures pensa prendre el Consell dins de les seues competències per a frenar un projecte que suposa una amenaça per al turisme i per a l’ecosistema marí de la costa valenciana.