Anar directament a les notícies

Baldoví denuncia que el Govern juga a ser un broker amb els diners de les pensions que no reposa des de 2011

Publicat el en Economia i Ocupació

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha tornat a preguntar, com ja ho va fer en 2013, sobre l’ús que està donant el govern al Fons de Reserva de la Seguretat Social per a comprar deute públic i que no reposa, alguna cosa que, en opinió de Baldoví, “genera molt de nerviosisme i incertesa entre els pensionistes, perquè s’assabenten per la premsa que el govern juga a ser broker amb els fons que deurien garantir el pagament de les pensions”.

Baldoví ha recordat que la disminució i no reposició dels diners pertanyents al Fons de Reserva de la Seguretat Social “és més que preocupant. En dos anys, l’Estat ha gastat 24.651 milions d’euros d’aquest fons i des de 2012, ha disminuït la reserva en un 40% aproximadament”.

Segons recorda el parlamentari de Compromís, “les dades demostren com ha disminuït eixa reserva de les pensions, que l’any 2011 comptava amb 66.815 milions d’euros, en 2012 amb 63.008 milions i en l’actualitat disposa de 48.732 milions. Aquest tema és de cabdal importància, ja que eixe fons garanteix el cobrament de pensions als nostres majors i la seua disminució i la falta d’explicacions del Govern creen una justificada alarma social”.

De fet, amb data 16 de gener de 2013, Compromís va preguntar en el Congrés dels Diputats sobre la compra de deute públic que estava efectuant l’Estat amb els diners del Fons de Reserva de la Seguretat Social, una compra que estava sent molt major des de 2011 a 2013 que en altres anys i que va cridar l’atenció a la premsa econòmica internacional.

Baldoví ha recordat que el Govern “ens va contestar amb una resposta molt tècnica, però de la qual es poden extraure conclusions molt clares: El Govern juga a ser un broker amb els diners dels pensionistes i es dedica a comprar deute públic. Llegida la resposta que ens va donar en el seu moment l’Executiu, sembla que és un negoci redó i que dóna molta rendibilitat per al Fondo de Reserva de la Seguretat Social el comprar deute públic, però les dades semblen demostrar tot el contrari, ja que el fons s’ha disminuït en un 40% i els diners que ix no es reposa, no torna al fons per a garantir la tranquil•litat dels nostres pensionistes”.

Per tot això, Baldoví ha tornat a preguntar si el Govern considera “que és una gran maniobra financera i un èxit de la gestió que haja disminuït en un 40% respecte a 2011 el Fondo de Reserva de la Seguretat Social”. De la mateixa manera, el diputat de Compromís també pregunta a l’executiu de Rajoy si pot assegurar als pensionistes de tot l’Estat “que poden estar tranquils, encara que l’Administració es dedique a emprar els diners del fons de la pensions per a comprar deute públic”.

També Baldoví requereix al govern saber si es va a reposar els diners del fons per a garantir les pensions.

  • Joan

    El Fons de Reserva era per a gastar-lo el 2035 per a la generació de baby boom, en la qual es jubila molta gent de colp. Supose que se'l hauran fundit en 2 anys. Quan entre l'esquerra serà la que tinga que abaixar les pensions als jubilats. A Marianico no li importa el país, li importa mantenir-se al càrrec.

    Si li importara el país hauria ja d'haver abaixat les pensions per evitar que el sistema es colapse. Hi som a una espècie de Walt Disney. La famosa recuperació no sé amb quin sector vindrà. L'unic que se que la banca española encara deu uns 500.000 milions a la gran banca internacional i no els pot pagar.

  • Joan

    Aneu amb compter amb el plans privats de deuda, compren deuda de l'estat español. Us poden fer una quita del 66%. de 1000 euros us entornen 333 com ja ha passat a Grècia. L'Ing Renta Fija Europea vaig veure fa temps que no tenia exposició a deuda española.

    Cada any el govern central, les autonomies i els ajuntaments gasten uns 120.000 milions de mes. Ja van per un bilió de deute. Argentina ja fer suspensió de pagaments amb 160.000 milions de deute. Aneu amb compter en comprar deute públic español. supose que ara els bancs començaran a oferir-ne als particulars.