Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha visitat este matí la ciutat de Dénia per a mostrar el suport de la coalició als moviments ciutadans que s’oposen a les prospeccions petrolieres en la Mediterrània i que són un perill per a l’ecosistema, el turisme i la pesca en les nostres costes. Morera ha proposat que els ajuntaments afectats per les prospeccions “facen i convoquen referèndums a la seua població, per tal que s’escolte la veu del poble i que siga la ciutadania la que decidisca si es poden fer certes coses que ens hipotequen el futur i ens posen en perill”.

Segons ha declarat Morera després d’adherir-se a la campanya “Dénia diu no”, “he proposat que l’Ajuntament de Dénia convoque un referèndum a la ciutadania, perquè siga eixa ciutadania la que decidisca si es poden fer o no, com defensen nosaltres, les prospeccions petrolieres a la Mediterrània. Volem futur, volem economia productiva, volem turisme, volem aigües netes i per això, el millor és que la ciutadania s’expresse en un referèndum sobre este atac a la nostra economia i a la nostra mediterrània”.

Morera ha recordat que l’amenaça de les prospeccions a les costes valencianes, “es remunta a l’època del govern de Zapatero. Per aquell temps, el PP estava totalment en contra i ara és el PP qui autoritza i diu que no pot fer res front a les prospeccions, la qual cosa és totalment falsa. Des de Compromís ens sumem a la campanya Dénia diu No perquè no volem prospeccions ni a la Marina Alta ni en cap altre lloc de la costa valenciana i mediterrània, el nostre futur val molt més que les pobres almoines que puguen donar les multinacionals que s’enriquiran amb els nostres recursos naturals”.

El portaveu de Compromís ha encoratjat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, “a eixir de l’amagatall i presentar batalla als seus caps de Madrid. Si fa uns anys el PP estava en contra de les prospeccions, ara també haurien d’estar-hi en contra. Les nostres platges o les nostres Columbretes tacades de negre sí que serien un autèntic atac a les senyes d’identitat valencianes”.

El portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, ha anunciat que presentarà una moció al ple per tal que l’ajuntament inicie els tràmits per promoure eixe referèndum.