Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha assegurat que “les suposades raons per a no incloure els productes citrícoles valencians afectats pel veto rus a les importacions de taronges i hortalisses senzillament no són creïbles. Ens volen fer creure que el motiu seria que no estan encara en campanya; però la prova de la falsedat d’aquest argument és que sí que van incloure en el paquet de mesures els kiwis italians, que tampoc no ho estan”.

 

Pañella ha assegurat que “davant del passotisme del vicepresident Ciscar, responsable d’Agricultura, per a qui pareix que aquest assumpte no és tant important com les seues vacances, des de Compromís ens hem preocupat, i molt. Per això recordem que ens vam reunir amb els màxims dirigents dels sindicats agraris valencians, en una reunió a la qual vam assistir, a banda de jo mateix, com a responsable d’Agricultura a les Corts, el nostre diputat al Congrés Joan Baldoví, i el nostre eurodiputat Jordi Sebastià. La reunió es va dedicar a intercanviar idees i propostes reals i factibles per a resoldre aquesta marginació”.

 

El diputat de Compromís ha dit que “com a conseqüència d’aquesta reunió, hem presentat una Proposició no de Llei a les Corts i una moció als ajuntaments, demanant les accions oportunes davant de la Unió Europea per tal de millorar les ajudes econòmiques destinades a pal.liar els efectes del veto rus a les importacions europees en relació als productes agraris valencians, i en especial per a que cultius com els cítrics, el caqui o la magrana es contemplen dins d’aquestes mesures”.