Bota al contingut principal

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha registrat hui en Les Corts una sèrie d’iniciatives per conéixer els motius pels quals el Consell només ha fet pública una de les enquestes trimestrals realitzades durant l’any 2013 per l’empresa GFK-Emer Ad Hoc Research SL per a la Generalitat Valenciana.

 

Segons ha explicat Ferri “el contracte per a la realització d’estes enquestes adjudicat pel Consell en març de 2013 per un total de 119.790 euros tenia com a objecte concret la realització de quatre estudis trimestrals d’opinió pública dins de l’àmbit de la Comunitat Valenciana”.

 

“El Consell només ha publicat en la web de la Generalitat una de les enquestes corresponent a eixe any, el baròmetre de maig, per la qual cosa volem saber que ha passat amb la resta, sinó es realitzaren més enquestes eixe any, incomplint-se el plec de condicions del contracte o si el que ocorre és que el govern d’Alberto Fabra no vol fer-les públiques perquè són especialment roïnes en la valoració de la ciutadania cap a la seua gestió”.

 

Des de Compromís es critica que el Consell estiga utilitzant les enquestes pagades per l’erari segons els interessos del Partit Popular i continue sense facilitar els estudis complets a la ciutadania. Ferri recorda també que una sentència del Tribunal Superior de Justícia -recorreguda pel Consell davant el Tribunal Suprem- dictaminà l’obligació del Consell a facilitar estos estudis a la coalició.

 

Per a Ferri “tot açò evidencia que no hi a voluntat de transparència en el govern del PP i l’opacitat continua caracteritzant l’acció del Consell presidit per Alberto Fabra”.