Bota al contingut principal

 

  • Compromís reclama la compareixença de Llombart en Les Corts per l’informe que situa a la valenciana com l’autonomia amb pitjors serveis sanitaris.

 

 

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha registrat hui una petició de compareixença del Conseller de Sanitat, Manuel Llombart, en Les Corts després de què l’Informe sobre la Situació de la Sanitat realitzat per la Federació d’Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP) situe novament al servei sanitari valencià com el pitjor de l’estat.

 

Segons Oltra “el conseller Llombart haurà d’explicar perquè la sanitat valenciana, durant deu anys s’ha situat en la cua de la sanitat espanyola, segons demostra any rere any l’anàlisi d’esta organització independent”.

 

“El govern del PP ens situa com la pitjor sanitat de tota Espanya i açò, òbviament té unes causes i està relacionat amb què els diners que haurien d’anar a la sanitat pública es desvien per a interessos privats”.

 

Per a la parlamentària de Compromís “este estudi demostra que les privatitzacions perjudiquen la qualitat assistencial que reben els ciutadans ja que els diners públics no són destinats primordialment al benestar dels pacients sinó que acaben omplint les butxaques dels empresaris amiguets d’aquells que estan en el poder”.

 

Oltra considera inacceptable que Llombart qualifique de malintencionat este informe i l’emplaça a respondre en seu parlamentària sobre cadascun dels indicadors sanitaris que objectivament reflexen la deficient situació de la sanitat pública valenciana.