Bota al contingut principal

La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha tornat a reclamar hui que “augmente de manera substancial el número de places a l’Escola d’Idiomes d’Elx, ja que un any més veiem com milers de persones es queden sense estudiar l’idioma sol·licitat per esta manca de places”.

 

Mollà ha indicat que “hui hem conegut que 5.883 persones s’han inscrit en el sorteig, que sumaven 11.300 sol·licituds, però només existien 2.200 vacants, de manera que més de la meitat de sol·licitants ha quedat sense plaça”.

 

La diputada de Compromís ha recordat que “des del nostre grup parlamentari portem reivindicant un augment de places en l’Escola d’Idiomes d’Elx des de fa molt de temps, de fet en juliol de 2013 Les Corts van debatre la nostra Proposició No de Llei en la que reclamaven esta pujada de vacants, però va ser rebutjada pel PP”.

 

“Alhora, en gener d’este any la Conselleria d’Educació ens contestava a una pregunta parlamentària sobre este assumpte en la que evidenciava que no anava a portar a terme este augment”, ha apuntat.

 

Tanmateix, Mireia Mollà ha afirmat que “des de Compromís anem a seguir reivindicant este augment de places per a l’Escola d’Idiomes d’Elx per tal que moltes més persones puguen accedir a este ensenyament d’idiomes a través del sistema públic en un context on precisament la mateixa administració requereix un nivell més alt de coneixement d’idiomes i, en conseqüència, hauria de fer disponibles més mitjans”.

 

“Al mateix temps, reclamem a l’alcaldessa, Mercedes Alonso, que recolze la petició de Compromís i s’adrece a la Conselleria d’Educació per a fer esta petició”, ha conclòs.