Bota al contingut principal

 

  • Compromís exigirà la compareixença del vicepresident Císcar per explicar la desaparició de preguntes i l’ocultació d’estudis

 

 

 

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha exigit hui la compareixença a Les Corts del vicepresident del Consell, José Císcar, per explicar perquè s’han publicat amb retard els estudis demoscòpics encarregats per la Generalitat corresponents als mesos d’octubre de 2013 i gener de 2014 així com la raó per la qual s’ha deixat de preguntar per la valoració de la gestió de Fabra i la confiança que genera en la ciutadania.

 

Segons ha explicat Ferri “fa uns dies denunciàvem que faltaven estudis per publicar i teníem la intuïció que la manca de transparència estava relacionada amb els resultats que mostraven, que no eren gens favorables al Consell. Una vegada hem conegut les enquestes les nostres sospites s’han confirmat. Els estudis demostren que la ciutadania rebutja majoritàriament la gestió del govern valencià i només 1 de cada 10 valencians i valencianes confia personalment en Fabra”.

 

“Els resultats que hem conegut també demostren que la decisió de tancar Ràdio Televisió Valenciana va fer-se d’esquenes a l’opinió de la ciutadania, que rebutjava amb un 67% el tancament imposat per Fabra”.

 

Per a Ferri “el més greu és que s’ha evidenciat que al Consell no li genera cap vergonya amagar la realitat quan esta no els agrada. Per això en l’últim estudi d’abril de 2014 desapareixen –misteriosament- les preguntes relacionades amb la valoració de Fabra, el grau de confiança que desperta, o l’aprovació de la decisió de tancar RTVV”.

 

Des de Compromís es critica que el Consell estiga utilitzant les enquestes pagades per l’erari segons els interessos del Partit Popular i continue sense facilitar els estudis complets a la ciutadania. Ferri recorda també que una sentència del Tribunal Superior de Justícia dictaminà l’obligació del Consell a facilitar estos estudis a la coalició.