Bota al contingut principal

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha criticat hui la hipocresia del govern valencià d’anunciar l’aprovació de l’Avantprojecte de la Llei de Transparència, Bon govern i Participació ciutadana mentre continua acumulant desenes de sentencies per la seua opacitat.

Per a Ferri “novament ens trobem amb un govern desesperat que al mateix temps que fa de l’opacitat el seu modus operandi, intenta vendre una imatge de transparència que no es creuen ni els propis membres del Consell. Ja ho vàrem experimentar amb el portal web de transparència llançat a bombo i platerets, que des del primer moment es va demostrar ser una veritable estafa”.

Segons el diputat de Compromís “temem que passe el mateix amb aquesta llei. Lamentablement, no podem esperar que un govern que acumula desenes de sentències per la seua opacitat impulse mesures de transparència. Tampoc es pot entendre que parlen de bon govern aquells que han arruïnat la Generalitat i mantenen imputats per corrupció en les seues files; o que diguen que aposten per la participació ciutadana els mateixos que prenen decisions, com el tancament de RTVV, amb l’oposició majoritària de la ciutadania. Ara fins i tot volen vendre que van a canviar el sistema de retribució d’alts càrrecs, ¿van a publicar els sous dels enxufats del PP en l’IVAJ i altres organismes?”.

“Evidentment estudiarem la llei i parlarem amb els moviments socials que aposten per la transparència i el govern obert per a plantejar les nostres propostes, però haurà de ser un nou govern, liderat per persones que creguen realment en una nova forma de fer política, el que pose llum en la Generalitat i faça a la ciutadania protagonista en la presa de decisions”.

Finalment, Ferri ha recordat que el Partit Popular va tombar amb la seua majoria absoluta una Proposició de Llei de Transparència i Govern Obert presentada per Compromís en juny de 2014.