Bota al contingut principal

 

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat hui que la Conselleria de Sanitat està cobrint places de metges d’especialitat en pediatria per metges especialitzats en medicina general.

Així ho ha reconegut el propi conseller de Sanitat, Manuel Llombart, en resposta a una pregunta parlamentària formulada per Oltra, en la qual Llombart justifica esta situació per “la insuficiència de candidats disponibles en la borsa de treball de la categoria de pediatre”.

Per a Oltra “que s’estiguen cobrint les places de pediatre per metges especialitzats en medicina general és un despropòsit. Les especialitats són diferents perquè les afeccions i la manera de tractar les malalties de xiquets i xiquetes és diferent a la dels adults i per això existeix una especialitat concreta de pediatria que a més és importantíssima”.

L’excusa de què no hi ha prou pediatres en la borsa de treball, quan hi ha metges formats en pediatria amb uns nivells de coneixements grandíssimesperant poder tindre un treball, és inacceptable i evidència que Llombart no sap gestionar la sanitat pública, ja que si hi ha carència de especialistes en pediatria en la borsa de treball el que ha de fer el seu departament és convocar una nova oferta de places”.

Amb esta actitud irresponsable per part del govern del PP s’està produint una clara minva en la qualitat assistencial que reben els nostres xiquets i xiquetes en la sanitat pública i açò suposa un menyspreu no només a la infància sinó també als ciutadans i ciutadanes que desconeixen que els seus fills no estan sent atesos per personal mèdic especialitzat en pediatria sinó per metges especialistes en medicina general que no tenen la formació adequada per a tractar als xiquets i xiquetes”.

Este conseller –ha afegit Oltra- és amb diferència el més incompetent que hem tingut al front del departament de Sanitat i la situació que ha provocat en pediatria és gravíssima perquè està afectant a la salud i a la qualitat del servei que reben els pacients”.

Compromís demanarà la compareixença del Conseller de Sanitat en Les Corts per a què done explicacions en seu parlamentària de la mesura en què esta situació està afectant a la qualitat assistencial dels menors d’edat en el nostre territori.