Bota al contingut principal

El portaveu de medi ambient de Compromís i diputat a les Corts, Juan Ponce, ha denunciat hui les conseqüències pel que fa a la contaminació atmosfèrica que està produint el fet que en l’última dècada no s’haja fet res per fomentar el transport públic sostenible a l’àrea metropolitana de València.

Segons ha assenyalat Ponce “no hi ha hagut inversió, no s’han signat els contractes programa amb el govern central necessaris per aconseguir el finançament per al transport públic que si tenen Madrid i Barcelona, que enguany rebran 222 milions d’euros. S’ha deixat passar l’oportunitat d’obtindre una inversió imprescindible per millorar els nostres serveis de ferrocarril i autobusos metropolitans “.

Aquesta situació de no millora del transport públic ha suposat que no baixen els nivells de contaminació atmosfèrica a l’àrea metropolitana de València tot i disminuir considerablement l’activitat econòmica per la crisi.

Aquesta contaminació que genera el trànsit de l’àrea metropolitana acaba afectant directament a les poblacions de les comarques de l’interior, on arriba a través de les brises de les valls fluvials, superant reiteradament el nivell d’ozó de protecció de la salut. Així els màxims registres de contaminació per ozó s’han registrat a les estacions de mesurament de Caudete de las Fuentes i Villar del Arzobispo.

El diputat Ponce ha anunciat que presentarà una interpel·lació perquè la consellera de Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, responga en seu parlamentària per la mala qualitat de l’aire en el territori valencià.